Konsert 23 september kl. 19.00

En hyllning till Jussi!

 

Aspelands Musikförening inleder på fredag 23/9  sin konsertsäsong med ett program tillägnat en av Sveriges största sångare genom tiderna – Jussi Björling. I år är det 100 år sedan han föddes och han hyllas av den begåvade tenoren Mats Carlsson, tillsammans med pianisten/organisten Bo Ingelberg. De bjuder på ett antal ”Jussifavoriter” som t ex Sjöbergs Tonerna, Peterson-Bergers Jungfrun under lind och Verdis La donna e mobile.

 

Mats Carlsson, en tenor i sann Jussi-tradition, har genom en snabb karriär nått tenorhöjder, både bokstavligt och bildligt, som placerar honom i landets yppersta skikt. Han äger ”en tenorstämma med den skimrande nordiska klangen som i kombination med det italienska temperamentet och en lätthet på höjden imponerar stort” (motivering för Jussi Björlingsällskapets pris 2008). I våras sjöng han på Kgl Operan i Donizettis Don Pasquale och han har gjort en rad roller på Folkoperan.

 

Bo Ingelberg  är utbildad vid kyrkomusikerlinjerna vid Sköndalsinstitutet och Kgl  Musikhögskolan i Stockholm. År 1999 avlade han diplomorganistexamen vid Kgl Musikhögskolan i Stockholm Han har varit organist i Vimmerby samt undervisat i orgelspel vid kyrkomusikerutbildningen vid Oskarshamns folkhögskola och är sedan 2001 organist och huvudansvarig för musikverksamheten i Västerviks Församling, med livaktig kör- och konsertverksamhet. 2006 tilldelades han Västerviks kommuns kulturstipendium.

Fre 23/9 kl 19 00 Hultsfreds kyrka. Arr: Aspelands Musikförening och Länsmusiken